GetMultimediaRessource (2)

Het verhaal van Isagri begint eind van de jaren zeventig. Jean-Marie Savalle had juist zijn studies van landbouwingenieur afgerond en droomde ervan het ouderlijk landbouwbedrijf over te nemen. Omdat zijn vader zich nog te jong achtte om reeds uit het bedrijf te stappen, raadde hij zijn zoon aan om eerst nog enkele jaren elders te gaan werken.

Jean-Marie trok daarom naar de Verenigde Staten, waar hij o.m. op een melkveebedrijf ging meewerken. Het was zijn bedoeling om het jaar nadien ook in Rusland de landbouw te gaan verkennen, maar intussen kreeg hij een aanbieding van een universiteit in Canada om daar professor te worden en onderzoek te doen naar computerprogramma’s voor bedrijfsbeheer. Dat was een contract van drie maanden, maar uiteindelijk bleef hij er drie jaar werken vooraleer naar Frankrijk terug te keren met de bedoeling om nu het bedrijf van zijn ouders over te nemen.

Maar dat was zonder zijn jongere broer gerekend. Die had zich intussen immers reeds op het bedrijf geïnstalleerd. Samenuitbating bleek niet mogelijk en daarom aanvaardde Jean-Marie Savalle het aanbod van de landbouwhogeschool van Beauvais om het onderzoek dat hij in Canada had gedaan daar als professor verder te zetten, namelijk. de ontwikkeling van beheerprogramma’s voor de landbouw. Dat duurde enige tijd tot wanneer in 1983 de universiteit besliste dat er geen geld meer voor was en Jean-Marie aanbood om op zelfstandige basis te gaan werken. Hij nam drie ingenieurs mee en startte het bedrijf Isagri op, wat staat voor Informatique et Service à l’agriculture (informatica en dienstverlening aan de landbouw).

Zo werd in 1991 een eerste buitenlands filiaal opgericht in het Spaanse Valencia en werd de kaap van de honderd werknemers overschreden.

In 1997 startte het bedrijf terre-net.fr op, een landbouwportaal op internet dat landbouwinformatie en marktberichten voor de landbouw brengt. In dat jaar waren er reeds 300 mensen tewerkgesteld in het bedrijf. In 2001 wordt het bedrijf opgesplitst in enerzijds Agiris dat zich vooral naar landbouwboekhouding (o.m. voor loonwerkers) richt en Isagri voor landbouwers, coöperatieven en toeleveraars aan de landbouw.

In 2011 komt er een volgende stap in de mediawereld, met de overname van het belangrijkste Franse landbouwblad, La France Agricole. Met de groei die intussen is gebeurd en met die overname komt het aantal werknemers dan op 1.100. En de groei blijft verder gaan met in 2015-2016 de overname van Landmark Systems, een gelijkaardig bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, en in 2017 de overname van Irium, een bedrijf dat gespecialiseerd is in software voor dealers.

Die omzet wordt gerealiseerd bij 200.000 klanten door 2.200 werknemers. Hiervan zijn er 485 dagelijks actief om onze software te verbeteren.

En de groei blijft verder gaan met in 2015-2016 de overname van Landmark Systems, een gelijkaardig bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, en in 2017 de overname van Irium, een bedrijf dat gespecialiseerd is in software voor machinedealers.

In 2018 heeft Isagri het bedrijf AKANEA over genomen. Dit is een bedrijf die zich richt op managementoplossingen voor bedrijven in de voedsel- en toeleveringsketen. Daarnaast heeft ISAGRI het chinees bedrijf SINO-INFO overgenomen. Dit bedrijf was leider op het gebied van varkenssoftware in China.

Het volgend bedrijf die ons is komen vervoegen is BS Digital, een belangrijke speler op het gebied van Artificiële intelligentie. Dit bedrijf maakt het mogelijk dat alle andere bedrijven binnen onze groep de stap zetten naar nieuwe horizonten. Vandaag 2021 is Isagri klaar zijn rol binnen de agrarische sector op zicht te nemen. Als een bedrijf die klaar om de band tussen boer en toeleveringsbedrijf te verbeteren. Als een bedrijf die open staat om samen te werken met andere partners die data delen. Als een bedrijf die klaar is om het digitaal hart te zijn van een landbouwonderneming.

Intussen is ISAGRI actief in alle landbouwlanden in Europa: Frankrijk – Spanje – Portugal – Engeland – België – Nederland – Duitsland – Italië – Zwitserland – Roemenië

Diensten van ISAGRI

Voor de ondersteuning van onze gebruikers

picto_accompagnement
Telefonischeondersteuning 5d/7
picto_actu
Opvolging op het terrein
picto_formation
Opleiding bij uw thuis
picto_logicielsurmesure
Op maat gemaakte tools

Contact